Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2022-07-01

Scroll to top

Top

Az Egri Csillagok Népdalkör is lehet Eger egyik csillaga

Az Egri Csillagok Népdalkör is lehet Eger egyik csillaga

A Kulturális Központ égisze alatt működő művelődő- és művészeti közösségek közül az Egri Csillagok Népdalkört nevezte az Egri Lokálpatrióta Egylet az “Eger Csillagai” 2018. szavazáson.

A Szervezetek kategóriában az A&B Többnyelvű Összművészeti Alkotóműhely, az Egri Csillagok Népdalkör és Csillagszeműek Egri Tagozata szerepel.

Szavazni a kiíró honlapján az „Eger Csillagai” fülnél jelzettek szerint lehet, vagy papíron a Tourinform Irodában (Eger, Bajcsy Zs. u. 9.) Csak az a jelölő lap érvényes, ahol mindegyik kategóriában egy-egy név melletti kockában X szerepel.
A szavazás 2018. november 14-én, szerdán reggel 8.00 órakor indul és két hét múlva, 2018. november 28-án 16.00 órakor zárul. A díjátadót 2018. december 2-án tartják.


Egri Csillagok Népdalkör

Az Egri Csillagok Népdalkör tavaly ünnepelte megalakulásának 45. évfordulóját. 25 éve Faludiné Molnár Gabriella a vezetőjük. Ez alatt az idő alatt öt Arany minősítést, két Aranypáva díjat, Aranypáva Különdíjat, és Nagydíjat kaptak. Elnyerték Heves megye Príma díját, a Duna Televízió Mentor- Magyar Csillagok oklevelét. Csoportvezetőjük az idén kapta meg a legmagasabb szakmai elismerést, a KÓTA tanári díját. Legutóbb a Viharsarki Országos Népzenei Fesztiválon kaptak Arany oklevelet. Szerte az országban, és határon túl is öregbítik Eger város hírnevét.