Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2021-02-25

Scroll to top

Top

Drámapedagógiai program

Drámapedagógiai program

2019 őszétől folytatódik az a nagy sikerű drámapedagógiai és színházi nevelési sorozat, amit 2018 – ban indított intézményünk Eger számos óvodájában és iskolájában.

Programunkban eddig résztvevő oktatási – nevelési intézmények: Ney Ferenc Óvoda, Benedek Elek Óvoda Bervavölgyi Tagóvodája, Lenkey János Általános Iskola, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Kossuth Zsuzsa Szakgimnázium, Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, IQ-Pont Gimnázium,Egri SZC Remenyik Zsigmond Gimnáziuma.


Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2019 őszétől is megkülönböztetett figyelmet fordít a gyermek és ifjúsági korosztályra. Drámapedagógiai programunkban igyekszünk a közönség minél tágabb körét megszólítani, az óvodás korosztálytól a fiatal felnőttekig. Foglalkozásaink minden esetben az éppen résztvevő csoport preferenciáihoz és reakcióihoz igazodnak, a közös játék és gondolkodás elindításához kérdésekkel készülnek az alkotók a válaszokat pedig a résztvevőkkel közösen igyekszünk megtalálni. Fontosnak tartjuk, hogy foglalkozásaink és projektjeink fókuszai és tanulási területei jól behatárolhatóak, értelmezhetőek és iskolai tanmenethez is kapcsolhatóak legyenek. Számos különféle színházi nevelési programot és tantermi előadást kínálunk 2019 őszétől, melyek aktuális témákat dolgoznak fel.


Részleteket találhatnak a hamarosan megjelenő programfüzetünkben.
Együttműködő partnereink 2019-ben: Harlekin Bábszínház, Insite Drama, Kerekasztal Színház, Nézőművészeti Kft., Nyitott Kör Egyesület, CSIP – Csokonai Ifjúsági Program


Kapcsolattartó: Dévay Gábor, devay.gabor@ekmk.eu / (06 20) 779 0382

A tavalyi évben is nagy sikere volt a drámapedagógiai előadásoknak. Nézzék meg ezekről készült videós kedvcsinálóinkat!