Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2022-07-01

Scroll to top

Top

Szakköreink, foglalkozásaink!

Szakköreink, foglalkozásaink!

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2019-ben is megannyi ÚJ és hagyományos alkotó körrel, művészeti műhellyel, klubbal, tánc-és túracsoporttal várja az érdeklődőket!

 

Egri Kulturális és Művészeti Központ

Szakkörök, foglalkozások

 

DJ és Zenekészítő szakkör

Érdekel a DJ-k világa? Szeretnél saját zenét készíteni?  Akkor az EKMK – ban a helyed! 

A PRODUCER SCHOOL & STUDIO  tanulási lehetőséget kínál azoknak a gyermekeknek és fiataloknak ( 9 – éves kortól) akiket érdekel a dj-k és a saját zenék elkészítésének világa. A szakkörön használt szoftverek: ABLETON LIVE, FL STUDIO, TRAKTOR, SERATO. Zenei előképzettség és saját számítógép megléte nem szükséges, de előny. 

Időpont: csütörtökönként 17.00 – 18.30 

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Részvételi díj: 1500Ft/fő/alkalom, havi bérlet: 5000Ft/4 alkalom

A foglalkozást vezeti: Bakonyi Bálint hangmérnök; sound designer, zenei rendező; több hazai aranylemezes előadó producere

Kapcsolattartó: Egedi Barbara,  20/779-0382, egedi.barbara@ekmk.eu

 

Ecsetelő
A foglalkozások célja a tehetséggondozás, a rajzkészség, esztétikai érzék, szín és formaérzék fejlesztése! A klasszikus csendéleti, látvány alapján történő tematikus alkotói tevékenység mellett a kreatív gondolkodás és különféle a művészeti stílusok tanulmányozását tartja szem előtt. A tehetséggondozás elsősorban azokat a lelkes művészet iránt érdeklődőket szólítja meg, akik szeretnének a művészeti pályán tovább tanulni vagy csak szeretnének betekinteni a képzőművészet és vizuális kultúra világába!

Időpont: keddenként 17.00 – 19.30

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Részvételi díj: 700 Ft/fő/alkalom

A foglalkozást vezeti: Czopkó Róbert

Kapcsolattartó: Kádár-Fűzi Réka, 20/779-2879 fuzi.reka@ekmk.eu

 

Forrás Diákszínpad

Szakkör, ahol, azzá válhatsz, akivé csak szeretnél, ami arról szól, mi minden létezik benned, amikor ezt a belső világot megformálva felelősség nélkül, a művészet, a színház oltalma alatt megoszthatod másokkal.

Cél: a kommunikáció fejlesztése, az empátia tréningezése, beszéd-, mozgás készségfejlesztés, rögtönző képességünk, a spontaneitás erősítése, fantázia-ébresztő gyakorlatok végzése, kreativitásunk edzése, ritmusérzék fejlesztése.

Időpont: hétfőnként 16.00 – 18.00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Részvételi díj: 750Ft/fő/alkalom

A foglalkozást vezeti: Ivády Erika, 06 20/411-8590

Kapcsolattartó: Egedi Barbara,  20/779-0382, egedi.barbara@ekmk.eu

 

Grafikai Szakkör

Ha szeretnéd bővíteni alkotói ismereteidet és nem áll tőled távol a kísérletezés, új, esetleg szokatlan anyagok használata, látogass el a foglalkozásunkra. Az alternatív képalkotás, például a fluid art, bubble art, korom grafika és egyéb merítéses eljárások olyan technikák világába kalauzolnak, amelyek a közvetlen környezetünkben is meglévő eszközök segítségével képesek értéket, esztétikai élményt teremteni.

Időpont: keddenként 17.00 – 19.30

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Részvételi díj: 700 Ft/fő/alkalom

A foglalkozást vezeti: Vályi Péter

Kapcsolattartó: Kádár-Fűzi Réka, 20/779-2879 fuzi.reka@ekmk.eu

  

Kreatív élmény műhely

Gyere és alkoss velünk! Minden olyan gyermeket vár a Kreatív Élmény Műhely, akik szeretik a fantáziadús foglalkozásokat, nyitottak a különböző képzőművészeti technikákra. Kedvelik az új DIY (csináld magad) ötletes megoldásokat. A foglalkozások célja a gyermekek művészeti érzékének és önkifejező készségének fejlesztése, saját kreativitásának megismerése. Élmény műhelyünk fontosnak tartja a környezettudatosságra való nevelést. Igyekszünk a gyermekeknek minél több újrahasznosítással elkészíthető alkotásokat bemutatni.

Időpont: csütörtökönként 16.30 – 18.00

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház

Részvételi díj: 700 Ft/fő/alkalom

A foglalkozást vezeti: Kádár-Fűzi Réka, 20/779-2879, fuzi.reka@ekmk.eu

 

Kreatív írás

Szeretsz történeteket alkotni? Az írás a hobbid? Szeretnél egy olyan csapat tagja lenni, ahol szárnyalhat a fantáziád? A kreatív írás kör olyan emberek közössége, akik szabadidejükben szeretnek történeteket mesélni, regényeket és novellákat írni, szeretnének inspirációt szerezni, új technikákat tanulni.

A legtöbb ember úgy gondolja, írni nem lehet megtanulni, pedig létezik az írás tökéletesítésére, a történetmesélés, a dramaturgia csiszolására technika. Külön alkalmakon foglalkozunk többek között a karakterábrázolással, a világalkotással, a nézőpontokkal, a műfaji sajátosságokkal, a dramaturgiával, az információadagolással, szerkesztéssel stb.

Helyszín: EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház

Részvételi díj: ingyenes

Életkor: 15-99 év

A foglalkozást vezeti: Girhiny Eszter, 20/624-2107, girhiny.eszter@ekmk.eu

  

Népművész szakkör

A foglalkozások az évkör ünnepeihez kapcsolódnak, ismereteik a palóc hagyományokra épülnek. A résztvevők számos mesterség – szövés, nemezelés, bőrművesség, kosárfonás, gyöngyfűzés, játékkészítés – alapjait tanulják meg. Ajánljuk családoknak, iskolai osztályoknak, csoportoknak, vagy egyéni érdeklődőknek, minden korosztályban.

Időpont: havi egy alkalommal szombatonként 9.00-12.00, de igény szerint hétköznap is

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, illetve helyben az iskoláknál

Részvételi díj: ingyenes

A foglalkozást vezeti: Somfai Tiborné (Elvira néni)

Kapcsolattartó: Egedi Barbara,  20/779-0382, egedi.barbara@ekmk.eu

 

Robotika szakkör

A robotok köztünk vannak! Gyere, építs, programozz Te is velünk egy jó hangulatú társaságban! Alakítsd a jövődet, formáld a jövőnket. Mi a szakkör célja? Programozható robotépítő és konstrukciós készleteink felhasználásával, differenciált, egyénre szabott tematikával, a gyermekek kreativitására építve vezetjük be őket ebbe számukra oly izgalmas világba. 10-15 éves diákokat várunk, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a programozás – a robotika.

Időpont: csütörtökönként 17.00-18.30

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Életkor: 10-15 év. Kezdők számára indul!

A foglalkozást vezeti: Joharchy Dara, 20/571 4847

Kapcsolattartó: Holló Miklós, 20/779 2875, hollo.miklos@ekmk.eu

 

Szövő műhely

A szövés az ember szépérzékének és technikai leleményességének egyesítése. Ősidőktől máig élő mesterség, művészet. Ajánljuk azoknak, akik szívesen megismerkednének a régi szőttes hagyományokkal, illetve azokat is várjuk, akik már tudnak szőni, viszont nincs hol.

Időpont: keddenként 14.00 – 16.00

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház

Részvételi díj: 600 Ft/fő/alkalom

A foglalkozást vezeti: Somfai Tiborné (Elvira néni)

Kapcsolattartó: Egedi Barbara,  20/779-0382, egedi.barbara@ekmk.eu

 

Tarka-barka lengető

A Tarka-Barka Lengető nem más, mint egy szivárványszínű ejtőernyőre hasonlító eszköz. Sok mindent rejt magában ez a játék. Közösen lengethetjük, alábújhatunk, hempereghetünk vagy egyensúlyozhatunk rajta labdákat. Az 1-3 éves korú gyerekek és szüleik közösen eltöltött órájának célja, hogy a kicsik játékos formában ismerkedjenek meg sok-sok dallal, mondókával. Ritmushangszerek segítségével érezzék meg a versikék ritmusát, lüktetését. Szüleikkel együtt tapasztalják meg a jóízű nevetés, a tréfa, az öröm éltető erejét.

Időpont: hétfőnként 10.00

Helyszín: EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Részvételi díj: 500 Ft/fő/alkalom.

A foglalkozást vezeti: Jakó Beáta színész- drámapedagógus- fejlesztőpedagógus, 20/966-0144

 

Tűzzománc szakkör

Gyere el, és ismerd meg a tűzzománc varázslatos alkotói folyamatát. Ha kíváncsi vagy, hogyan készíthetnél ezzel a technikával ékszert, képet, vagy dísztárgyat, akkor itt a helyed. Szeretettel várjuk a szakkörre gyerekek, valamint felnőttek jelentkezését is.

Időpont: szerdánként 16.30 – 18.30

Helyszín: EKMK Vitkovics Alkotóház

Részvételi díj: 700 Ft/fő/alkalom

A foglalkozást vezeti: Szabó-Kertész Viktória, 20/247-1995, kertesz.viktoria@ekmk.eu

 

S