Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2022-07-01

Scroll to top

Top

Csináld magad! kreatív kör online

Csináld magad! kreatív kör online

Csináld magad! kreatív kör online foglalkozása a Föld napja alkalmából

Zsebkendőtartó készítése dobozból

Hulladékból új tárgyakat készíteni nemes és hasznos cél. A Csináld magad! kreatív kör mai – rendhagyó – foglalkozásán tetra dobozból készítünk zsebkendő tartót, ami praktikus és szép dísze lehet otthonunknak. Munkára fel…!

Amire szükségetek lesz:

-1 db tetra doboz

– filctoll

– vonalzó

– olló, szike

– ragasztó

– 11 cm átmérőjű kör sablon

– színes papír

– a díszítéshez szalag vagy fantázia szerint…

A lefektetett doboz elülső oldalán vonalzó és filc segítségével jelöljünk be oldalról 1-1 cm-t, alul és fölül 2,5-2,5 cm-t, majd a felső vízszintes vonalakat húzzuk tovább a doboz két oldalán is. A doboz hátsó oldalának megrajzolásához szükségünk lesz egy 11 cm átmérőjű kör sablonra. Ennek segítségével íves vonalat húzunk, majd a doboz tetejét a vonal mentén körbe vágjuk.

Tipp: Érdemes szikével elkezdeni, majd ollóval folytatni a műveletet.  

Következő feladatunk a doboz borítása. Keressünk egy erre megfelelő színes, akár mintás csomagolópapírt! Selyempapírt is használhattok, de akkor először érdemes fehér lappal borítani a dobozt, hogy ne látszódjanak a feliratok. (Így jártam én a második mintadarabnál)

Ha kész a borítás, sikerült szépen behajtani a széleket, akkor nincs is más dolgotok, mint kitalálni a díszítést. A doboz belső oldalát is lehet díszíteni.

Tipp: a díszítéshez használhattok selyemszalagot, kivágott formákat, csipkét, masnit…

A kész darabok:

Plusz egy kis ráadás 🙂

Mindenkinek jó munkát (kb. 1 órát vesz igénybe a zsebkendőtartó elkészítése), kitartást és kellemes időtöltést kívánunk!