Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2022-07-01

Scroll to top

Top

Ki legyen a Felsőváros Csillaga 2020-ban?

Ki legyen a Felsőváros Csillaga 2020-ban?

A Felsőváros Csillaga Közösségi díjra olyan személyek jelölhetők, akik felsővárosi kötődésűek; civil, közösségi vagy művészi munkájuk; szakmai sikereik, életvezetésük, a városrész érdekében végzett önkéntes/magas minőségű tevékenységük, aktivitásuk, önzetlenségük révén példaként állhatnak az itt élők előtt. Akiknek több éves munkája méltóvá vált a közösség és a nyilvánosság előtti elismerésre, ezzel hozzájárulnak a városrész imázsának emeléséhez.

A szavazás két formában lehetséges:

Online felületen ide kattintva

– Vagy szeptember 1-től szavazólapon, személyesen az EKMK Lakossági Információs és Szolgáltató Irodában (LISZI, Eger, Kallómalom u. 88.).

Felhívjuk a figyelmet, hogy minden szavazó csak egyszer adhatja le voksát.

Határidő: 2020. szeptember 10. csütörtök 12.00

A Felsőváros Csillaga díj átadására 2020. szeptember 12-én kerül sor a Felsőváros Ünnepe rendezvényen a Nemzedékek terén.

Lássuk, kik az idei jelöltek!

Bak házaspár (Bak Imre és Imréné)

A házaspár 47 éve költözött Eger északi lakótelepére a mai nevén Felsővárosba. Tizenöt évvel ezelőtt megalakították a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetét, amelyben a mai napig lelkesen dolgoznak. Mindketten fontosnak tartják az egri lakosok érdekében végzett munkát, amelyet az egészség megőrzése érdekében végeznek.

Rázsi Botond

Pedagógus, iskolaigazgató, élénk közösségi-civil életet él, számtalan egyesületnek és alapítványnak elnöke, tagja. Pedagógiai munkája során mindig igyekezett fejleszteni, erősíteni a rá bízott közösségeket. Eredményesen működött együtt a Felsőváros életét meghatározó szervezetekkel, segítve tevékenységüket.  A Tinódi Sebestyén Tagiskola – vezetése alatt- a városrésznek nem csak egy nevelési-oktatási intézménye, hanem a közösségi élet egyik meghatározó helyszíne és szereplője.

Tarsoly József 

Hegybíróként, borászként, fertálymesterként is közismert/közkedvelt személyiség. A felsővárosi rendezvényeken rendszeresen megjelenik, borával-mustjával és közvetlenségével. Mindig lehet rá számítani, önkéntesként dolgozik a lakosokért a civil szervezetekkel együtt.